Uklanjanje kožnih izraslina

Pod kožne promjene podrazumijevamo madeže, pjege, bradavice, fibrome (izrasline od vezivnog tkiva), angiome (kapilarne izrasline), keratoze (oroženja) i slično.

  • Brine Vas kožna izraslina koju ste uočili?
  • Reagirajte na vrijeme i pregledajte je kod stručnjaka.

  • Djelovanje na kožne i potkožne promjene​

Besplatan prvi pregled - Brzo, jednostavno i besplatno saznajte mišljenje stručnjaka o Vašem problemu i pronađite najbolje rješenje.

Postupak uklanjanja - Jednostavan postupak koji se izvodi u režimu tzv. malih kirurških zahvata uz lokalnu anesteziju.*

Oporavak - Neke je promjene moguće ukloniti bez šivanja, no to ovisi o samoj promjeni. Sam oporavak iznimno rijetko zahtjeva posebno mirovanje.*

*napomena: rezultati variraju od osobe do osobe

Konzultacijski pregled je besplatan, naručite se na pregled.

Što je važno znati o izraslinama?

Na koži, bez obzira na dob, mogu nastati brojne i različite izrasline. Većina njih je benigna, odnosno dobroćudna, no neke ipak mogu biti maligne – zloćudne. Važno je napomenuti da se u medicini svaka izraslina naziva tumorom, stoga kada liječnik koristi termin “tumor” to ne znači da se radi o zloćudnoj bolesti.

Pod kožne promjene podrazumijevamo madeže, pjege, bradavice, fibrome (izrasline od vezivnog tkiva), angiome (kapilarne izrasline), keratoze (oroženja) i slično. Potkožne promjene uključuju aterome (ciste lojnice), neurofibrome i slično.

Djelovanje na maligne tumore

Iskustvo Dr.Borića - Kroz 25 godina rada obavili smo veliki broj uspješnih zahvata na različitim oblicima kožnih izraslina.

Potpuna usluga - Pružamo Vam besplatno prvo savjetovanje kako bismo pronašli najbolje rješenje za Vas.

Vrhunska kvaliteta - Kvaliteta rada potvrđena je od strane zadovoljnih pacijenata koji su se jednostavno riješili izraslina.

Odstranjivanje malignih tumora

Maligni tumori kože su u pravilu melanom i karcinom. Treba naglasiti da uzrok raka kože nije u potpunosti jasan, ali je sigurno da sunčeve zrake u određenoj mjeri predstavljaju faktor rizika za nastanak raka kože i melanoma, stoga se treba pravilno štititi od sunca.

Melanom - Melanom je maligni tumor kože i nije isto što i madež, ali u početnoj fazi može tako izgledati. Upravo je zato važno svaku sumnjivu izraslinu analizirati i liječiti.

Karcinom - Karcinom se u pravilu uspješno liječi kirurškim putem zbog jednostavne činjenice da raste na površini pa ga se može brzo uočiti i jednostavno na vrijeme odstraniti.

Bazaliom - Posebna vrsta koja ima mikroskopski izgled karcinoma, ali raste sporo i u pravilu nema potencijal metastaziranja, stoga se navodi kao neka vrsta dobroćudnog raka kože.


Obrazac za pitanja