Pomlađivanje lica postupkom faceliftinga

Estetski zahvat faceliftinga za muškarce i žene, mlađe i zrelije dobi koji žele prirodan, njegovan, svjež i mladolik izgled. U određenim slučajevima facelifting se upotpunjuju upotrebom filera hijaluronske kiseline i Botoxa.

Pomlađivanje lica postupkom faceliftingaKada konzervativne metode više ne dovode do željenog rezultata, pristupa se operativnoj metodi faceliftinga. Riječ je o kirurškom postupku kojim se koža i potkožno tkivo donjeg djela lica i vrata pomlađuje. Operativni zahvat Imedovi stručnjaci izvode skrivenim kirurškim rezom iza uha i u vlasištu.
Kompleksna anatomija, suvremeni estetski zahtjevi i činjenica da je lice najeksponiraniji dio tijela čine facelifting najvećim izazovom svakog estetskog kirurga, kaže Imedov stručnjak doc. dr. sc. Aleksandar Milenović. Mimikom lica izražavamo svoje osjećaje tako da je potrebno poštovati održavanje mimike prirodnom, kažu u Imedu.
Stručnjaci poliklinike Imed, svakom pacijentu pristupaju vrlo individualno i samo za njega kreiraju „strategiju“ te osmišljavaju kombinaciju metoda iz područja estetske kirurgije koje, ukoliko je potrebno, upotpunjuju upotrebom filera i Botoxa. U razgovoru s pacijentom, liječnici u Imedu sugeriraju metode i estetske zahvate koji možda i nisu bili prvi izbor te preporučuju one metode koje će osigurati ljepotu i formu te zadržati prirodan izgled pacijenta ili pacijentice.

 

Kada je vrijeme za facelifting?

Vrijeme kada je osoba kandidat ili kandidatkinja za facelifting je individualano. Zahvat faceliftinga se najčešće izvodi u pedesetim i šezdesetim godinama. Međutim, postoje na licu i vratu jasni znakovi po kojima se određuje je li osoba kandidat za zahvat faceliftinga ili se problem može riješiti nekim konzervativnijim metodama. U današnje vrijeme, konzervativne metode pomlađivanja lica (fileri hijaluronske kiseline i Botox) možemo nazvati „osobnom higijenom“ njege lica, napominje doc. dr. sc. Milenović. Važno je prepoznati kada metode poput filera i Botoxa više ne djeluju, odnosno ne dovode do željenog rezultata te kada treba primijeniti estetski zahvat faceliftinga.
Facelifting ili ritidektomia je estetski operativni zahvat kojim se koža i potkožno tkivo donjeg dijela lica i vrata pomlađuju. Operativni zahvat se izvodi skrivenim kirurškim rezom iza uha i u vlasištu, objašnjavaju stručnjaci poliklinike Imed. 

Facelifting i suvremeni trendovi u pomlađivanju

Suvremeni trendovi u pomlađivanju lica danas indikaciju za facelifting vide gotovo isključivo kao dio rejuvenacije lica, dakle u kombinaciji s mnogim drugim operativnim i konzervativnim estetskim zahvatima. Vrlo često se estetski zahvat faceliftinga kombinira s blefaroplastikom, kirurškim postupkom uklanjanja viška kože i masnih jastučića s očnih vjeđa. Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović iz poliklinike Imed preporučuje da pacijenti nakon učinjenog faceliftinga njegu svoje kože u području nazolabijalnog i periorbitalnog dijela nastave kontinuiranom primjenom hijaluronske kiseline. “Primjena Botoxa je ionako danas gotovo redovita metoda i teško je naći kontraindikaciju za njegovu primjenu, tako da se konačni efekt faceliftinga učinjenog u pravom trenutku multiplicira s ostalim primjenjivanim metodama”, dodaje doc. dr. sc. Milenović. Može se reći kako je facelifting učinkovit estetski zahvat koji pacijenta ili pacijenticu može pomladiti i do 10 godina, a da se pri tom zadrži sva prirodnost izgleda koju današnji standardi estetske kirurgije zahtijevaju.

 

GALERIJA SLUČAJEVA


Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online