Podizanje grudi

Osim konstitucijskih specifičnosti volumena i oblika grudi, na izgled može utjecati trudnoća i znatan gubitak tjelesne težine. U fazi ekspanzije dojke dolazi do oštećenja u strukturi kože, gubitak elastičnosti i pojave strija.

Nakon poroda i laktacije (dojenja) volumen dojki se smanjuje, a ako je koža bila rastegnuta toliko da je elastičnost smanjena, prvotna forma dojke često se ne obavlja nego ostaju opuštene dojke – ptoza.
Rezovi koji se koriste prilikom izvođenja ove operacije rade se oko areole, pigmentirnog, tamnijeg kruga oko bradavice i okomito od ruba areole u sredini donjeg pola dojke. Izuzetno, kod manjih ptoza, koristi se rez samo oko areole, a u slučajevima opsežne mastopeksije, zbog jako opuštenih velikih dojki, potrebno je dodati još jedan rez uz donji rub dojke.
Zahvat se uvijek prilagođava pojedinom slučaju. Zahvat podizanja grudi unaprijeđen je zahvaljujući razvoju tehnologije koja omogućuje izvođenje estetskih operacija u kratkom roku i s kraćim vremenom oporavka, dok rezultati ovise o pojedinom slučaju dojki.
Operacija se može koristiti kako bi se postigao bolji oblik grudi nakon dojenja ili promjene težine. Cilj je postići proporcionalan oblik grudi koje imaju čvrstoću i pravilan oblik u skladu s oblikom tijela. Odstranjuje se suvišna, rastegnuta i prekraja se preostala koža, uz podizanje tkiva dojke. Ožiljci ostaju, ali u pravilu predstavljaju manji problem, nego li narušena forma grudi.

 

 


Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online