Operacija nosa

Operacija nosa je vrlo često i put do kompletnije i sretnije osobe. Ponekad i sitni nedostatak a posebno u području glave može utjecati ne samo na zdravlje već i na nezadovoljstvo vlastitim izgledom.

Operacija nosaOperacija nosa

Operacija nosa jedna je od najsofisticiraniji i najzahtjevnijih metoda estetske kirurgije. Nos se nalazi u središtu lica i svojom veličinom i oblikom daje izražaj cijelom licu te bi trebao doprinijeti njegovom skladu. Neke osobe imaju prirođeno velik i deformiran nos, dok drugi zadobiju deformaciju nakon neke povrede. Često je vanjska deformacija nosa udružena sa deformacijom unutarnjih struktura nosa koje uzrokuju otežano disanje.
Lijepa forma nosa se očituje u njegovoj veličini, tj. proporciji prema licu, pravilnoj gornjoj liniji, fino oblikovanim nosnicama te u optimalnoj širini, a uži nos je uvijek ljepši. Stručnjaci poliklinike Imed pomoći će vam da imate nos kakav ste oduvijek željeli i koji će pridonijeti skladu i ljepoti vašeg lica. Na uspješnost operacije nosa utječe nekoliko faktora, a ponajviše kvalitetni pregledi i konzultacije koje možete obaviti u poliklinici Imed te iskustvo i vješina kirurga. Operacijom nosa u poliklinici Imed najčešće se korigiraju: grbav nos, kriv nos, dug nos, širok te udubljen ili sedlasti nos.

Operacija nosa - rinoplastika

Tijekom pregleda i konzultacija u poliklinici Imed, prema vašim željama i prijedlozima te uz kvalitetan savjet Imedovih stručnjaka određuje se koja metoda najbolje odgovara baš vama kada je u pitanju operacija nosa. Poznati i iskusni estetski kirurg doc. dr. sc. Aleksandar Milenović dat će vam sve potrebne informacije kako bi što lakše donijeli odluku.
Dva su osnovna pristupa u operaciji nosa, a to su tzv. zatvoreni pristup i otvoreni pristup operaciji nosa. Prilikom zatvorene tehnike, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović u poliklinici Imed operaciju nosa izvodi kroz rezove koji se nalaze unutar nosnica te nakon operacije nosa nema vidljivih rezova sa vanjske strane nosa. Dok se prilikom vanjskog tj. dekortikacijskog pristupa operaciji nosa, s vanjske strane nosa, točnije u području kolumele se nalazi vrlo mali rez, koji zacijeli s minimalnim ožiljkom. Karakteristika vanjskog postupka operacije nosaje da se u području vrška nosa odiže koža od podležeće hrskavice te se na taj način olakšava  pristup na vršak nosa. Obje su metode operacije nosa prihvaćene kao svjetski standard u estetskoj kirurgiji, a u Poliklinici Imed kvaliteno se koriste obje metode. Također se spomenute metode operacije nosa mogu kombinirati i s nizom drugih postupaka kako bi se omogućilo uspješno savladavanje cijelog niza različitih deformacija i nepravilnosti u području nosa.

Estetskim zahvatom na nosu tj. rinoplastikom, korigira se hrskavično – koštana grba, raznim tehnikama se sužava nos, vršak nosa se sužava i definira u odnosu na ostali dio nosa, te se može skratiti i dužina nosa. Operacija nosa izvodi se i na nosnim krilima, te se na taj način prilagođavanju nosnice. Funkcionalni zahvat operacije nosa svodi se na korekciju devijacije septuma, te redukciju povećanih nosnih školjki, zbog čega nastaje opstrukcija disanja, pa i noćna apneja. Stupanj korekcije nosa najčešće ovisi o zahtjevima i željama pacijenta koje je iznose na individulanim konzultacijama kod doc. dr. sc. Aleksandra Milenovića. 

Oporavak nakon operacije nosa

Sam zahvat operacije nosa traje od 30 do 60 minuta, a izvodi se pod lokalnom ili općom anestezijom. A u jednom zahvatu, može se korigirati izgled nosa i njegova funkcija. Oporavak nakon operacije nosa traje otprilike sedam dana, za vrijeme čega postoji plastična imobilizacija na nosu, te tamponi u nosu, koji su jedina nelagoda u razdoblju nakon operacije nosa, jer postoji osjećaj začepljenog nosa. Tamponi se vade 2 do 5 dana nakon operacije nosa. Hematomi s nešto oteklina su minimalni i nestaju unutar sedam dana te je oporavak bezbolan. 

 


Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online