Liposukcija vrata i lica

Zadnjih godina, liposukcija vrata i lica dosta se razvijala kao jedna od pomoćnih procedura estetske kirurgije. Liposukcija podbratka je manji, ali vrlo efikasan estetski zahvat.

liposukcija-vrata-i-lica-1.jpgLiposukcija vrata i lica obavlja se kod osoba s većim nakupinama masnog tkiva na tom području. Zadnjih godina, liposukcija vrata i lica dosta se razvijala kao jedna od pomoćnih procedura estetske kirurgije, kažu u Imedu. Zasniva se na manipulaciji masnim tkivom ovih područja, liposukcijom se višak masnog tkiva izvlači iz onih područja gdje ga ima previše i transplatira tamo gdje nedostaje. Ne mora postojati višak masnog tkiva, nego problematična može biti samo opuštena koža. Znači, površinskom liposukcijom ne samo da se izvlači masno tkivo, već – što je za lice i vrat važnije, izaziva se retrakcija opuštene kože koja se pravilnim poslijeoperativnim postupcima i stezanjem priljubljuje uz potkožne strukture, pojašnjava doc. dr. sc. Aleksandar Milenović. Obično se manualna liposukcija izvodi negativnim tlakom, proizvedenim u šprici zbog veće pokretljivosti ruke kirurga. Kako bi se obradio cijeli vrat i dio lica nakon ubrizgavanja tekućine, sama liposukcija se izvodi kroz male incizije, jedna ispod brade, a po jedna na svakoj strani vrata u predjelu iza uha. Nakon liposukcije nosi se propisani steznik odgovarajuće veličine desetak dana, a još 2 do 3 tjedna tijekom noći, objašnjava doc. dr. sc. Aleksandar Milenović. 


Liječnici poliklinike Imed kažu da je liposukcija podbratka manji, ali vrlo efikasan estetski zahvat. Liposukcija podbratka je zahvat koji se obavlja relativno često kod različitih dobnih skupina. Opseg zahvata ovisi o stanju vrata i podbratka, a česti su zahvati s minimalnom korekcijom. Ova se vrsta liposukcije obavlja prema principu hidroliposukcije kako bi se tijekom zahvata lakše i sigurnije aspirirala željena količina masnog tkiva. "Cilj liposukcije podbratka je da se tretirano područje obradi što ravnomjernije, bez mogućih neravnina, a posebno je važan osjećaj kirurga za oblikovanje i detalje jer se radi o malom i ograničenom području gdje se najmanje promjene jasn vide", kaže doc. dr. sc. Aleksandar Milenović. Tijekom liposukcije podbratka koriste se isključivo tanke kanile, tako da je vrlo bitno da estetski kirug savršeno vlada tehnikom rada s tankim kanilama. Rezovi su tako izvedeni i prikriveni anatomskim strukturama da nakon operacije ožiljci nisu uočljivi, napominju stručnjaci poliklinike Imed.

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online