Korekcija trbušne stjenke – Abdominoplastika

Zahvat se sastoji u zatezanju kože i odstranjenju suviška kože, masnog tkiva te, ako je potrebno, korekciji mišićne stjenke abdomena.

Za manje korekcije koristi se manji rez nisko na abdomenu, odmah ispod pubične regije, poput malo većeg carskog reza. U slučajevima opsežnijih abdominoplastika, rez je jednako nisko položen, ali je znatno duži. Ožiljak je u pravilo unutar zone prekrivene donjim rubljem, a kod velikih korekcija često se dodatno korigira i pozicija pupka.
Kontura trbuha važan je estetski element građe tijela. Izgled trbuha može biti narušen zbog debljine ili viška kože. Ovakvi problemi često su prisutni zbog gojaznosti ili mršavljenja nakon izrazite debljine. Kod žena se slični problemi često događaju i kao posljedica ekspanzije abdomena za vrijeme trudnoće. Dakako, razlozi i odluka o operaciji su potpuno individualni, kao i rezultati operacije.
Abdominoplastikom se zaustavlja gubitak elastičnosti i smanjuje rastezanje kože, odstranjuje se višak potkožnog masnog tkiva u području trbuha, a mišići trbušne stjenke su izraženiji što stvara bolji izgled trbuha.

 

 


Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online