Povećanje usana filerima

Usne su znak mladosti. Vrlo često ljudi pozornost usmjeravaju na usne govornika i stoga većina želi imati lijepo definirane, pune i mladolike usne bez bora.

Povećanje usana filerimaPovećanje usana filerima

Povećavanje (augmentacija) i oblikovanje te pomlađivanje usana može lice učiniti znatno mlađim i privlačnijim. Povećanje usana je postupak kojim se, upotrebom sintetskih ili prirodnih sredstava utječe na njihov oblik. Tijekom godina, usne ne samo da atrofiraju, nego se i usni kut spušta čineći izraz lica tužnim. Već u ranim 40-tim potrebno je, uz klasični nadomjestak volumena, podići i usni kut.


Tkivo usana razlikuje se od ostatka kože lica. Meko tkivo usana je stalno pod mehaničkim stresom zbog velike mišićne aktivnosti. Osim toga, sluznica usana ne zadržava vodu na isti način i ne sadrži istu količinu pigmentacije kao koža u ostatku lica. Usne su, dakle, osjetljivije na dehidraciju. Usne za razliku od očiju i nosa, nemaju čvrstu strukturu. Povezane s brojnim mišićima rastežu se i pomiču u različitim pokretima što ih čini najpokretljivijim dijelom lica, objašnjavaju stručnjaci iz poliklinike Imed.

 

Fileri za usne

Tretmani povećanja i oblikovanja usana razlikuju se, ovisno o stanju usana te ovisno o tome što osoba zahtijeva i što liječnik smatra opravdanim.
Znatno unaprijeđeni fileri za usne koji se koriste u poliklinici Imed, razlikuju se po tome što je Restylane Lipp Refresh namijenjen pomlađivanju i hidrataciji usana, a Restylane Lipp Volume se upotrebljava za njihovo povećanje. Restylane Lip proizvodi posebno su prilagođeni osjetljivom tkivu usnana. Danas se može postići suptilan volumen, dodati mekoća te vratiti prirodnu vlažnost usnama, sve u jednom jednostavnom tretmanu rejuvenacije koji daje prirodni rezultat. 

 

Trendovi u primjeni filera za povećanje i oblikovanje usana

Razgradnja filera za povećanje i oblikovanje usana je individualna. Traje od 6 - 12 mjeseci pa će stručnjaci iz poliklinike Imed ponovnu aplikaciju prilagoditi svakoj osobi. Ono što je danas trend u primjeni filera za povećanje usana, ali i u primjeni filera na drugim dijelovima lica jest da se manja količina filera aplicira u trenutku kada počne ponovno formiranje bora. Na taj se način s 2 - 3 aplikacije filera postiže trajanje i do 36 mjeseci. 
U poliklinici Imed aplikacija filera je rutinski svakodnevni zahvat koji traje 15 - 20 minuta, ovisno o upotrebljenoj količini i regiji. Može se raditi s lokalnom anestezijom ili uz primjenu anestetskih krema. Imedovi stručnjaci preferiraju primjenu lokalnog anestetika jer se na taj način smanjuje strah pacijenta i cijeli zahvat postaje ugodniji. 
Najčešće se, uz zahvat povećanja i oblikovanja usana filerima, koristi i aplikacija filera u području ispod donje usne koja donjoj trećini lica daje prirodan i svjež izgled.


Moguće je izdvojiti nekoliko oblika usana:
Tanke i plosnate usne su usne bez definicije. Takve mogu biti zbog genetskih čimbenika. Tkivo se mijenja tijekom starenja i gubi definiciju. Prije svega, takav izgled nastaje zbog gubitka tonusa kože, zatim atrofije žlijezda slinovnica koje se nalaze u usnama te zbog smjera orbikularnog mišića koji pokreće usne. 
Gubitak gornje usne nastaje kada gornja usna izgubi volumen. Kako se gubi volumen, tako se vidi sve manje vermiliona (crvenila usana). Odnos nosa i usne postaje dulji što osobu može znatno postariti. Kod te vrste atrofije, potrebno je samo povećanje gornje usne. Ako se ne postignu željeni rezultati, Imedovi stručnjaci preporučuju kirurško podizanje usne (lip lift).
Gubitak donje usne iznimno je rijetka pojava povezana s koštanim deformitetima. Nepravilan rub vermiliona (crvenila usana) u pravilu se pojavljuje jednostrano na jednoj ili obje usne.

 

GALERIJA SLUČAJEVA