Pomlađivanje aplikacijom filera i botoxa

Veliku popularnost u estetskoj kirurgiji imaju konzervativne metode pomlađivanja botulinum toksinom (Botox) i filerima s hijaluronskom kiselinom. Aplikacija filera i Botoxa pacijentima omogućuje da se nakon tretmana značajno pomlade te da izgledaju svježe, ljepše i što je najvažnije - prirodno.

Pomlađivanje lica aplikacijom fileraPrirodan izgled je ono što se želi postići aplikacijom filera i Botoxa
Botox predstavlja standard u saniranju bora na čelu i oko očiju, ističu stručnjaci poliklinike Imed. Fileri s hijaluronskom kiselinom upotrebljavaju se kao punjenje kojim se ispravljaju nepravilnosti na koži i kao metoda hidratacije te pomlađivanja kože. 
Konzervativne metode pomlađivanja lica, kao što su fileri hijaluronske kiseline i botox, mogu se aplicirati već i kod pojave najmanjih nepravilnosti. U poliklinici Imed aplikacija filera je rutinski zahvat. Takav zahvat traje između 15 i 20 minuta, ovisno o upotrebljenoj količini i regiji. Može se raditi uz lokalnu anesteziju ili uz primjenu anestetskih krema. 

 

Pomlađivanje lica aplikacijom filera s hijaluronskom kiselinom

Fileri koji se koriste u poliklinici Imed sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura jednaka onoj koju stvara tijelo. Zbog toga se, nakon injiciranja filera s hijaluronskom kiselinom u kožu, povećava nakupljanje vode, a koža vraća svoju svježinu i mladenački izgled čime se postiže efekt pomlađivanja lica. Kombinacijom filera koji se razlikuju po veličini i broju čestica gela, u polikinici Imed pacijentima se ovom vrlo nježnom ali efikasnom metodom korigiraju duboke bore i borice i vraća se tonus lica, pomlađuje područje oko očiju i područje podočnjaka. Svakako treba spomenuti i uspješnost povećavanja usana aplikacijom filera te osiguravanje elastičnosti i glatkoće koži lica i vrata, kao i područja dekoltea.
Hijaluronska kiselina je prirodan sastojak ljudskog organizma. Sastavni je dio mnogih vrsta tkiva: vezivnog, živčanog i hrskavičnog tkiva te kože. Molekule hijaluronske kiseline na sebe vežu molekule vode i rezultat nakon aplikacije filera s hijaluronskom kiselinom je mladenački izgled kože. Stručnjaci u Imedu ističu da su fileri manje invazivni u usporedbi sa standardnim kirurškim metodama. Najpopularnije metode pomlađivanja one nakon kojih pacijent može nastaviti sa svakodnevnim aktivnosti već drugi dan. 
Rezultat nakon prve aplikacije filera traje od šest mjeseci do godinu dana, ovisno o strukturi kože. U poliklinici Imed kažu da se redovitom apliakcijom filera za pomlađivanje lica, razmaci između aplikacija smanjuju, a efekt postaje značajniji što danas filere smješta u redovitu anti age njegu.

 

GALERIJA SLUČAJEVA